Hotell på skånska är ofta synonymt  för gästis och på seÖsterlens karta har några anor från 1600-talet. Våra Bed & Breakfast har tillkommit betydligt senare, många är mer eller mindre helt nya, ofta inredda i gamla lador och med dusch och toa på rummet. Inom seÖsterlen har vi B&B med olika inriktningar från ekologiskt boende till att hyra lägenhet för hela veckan.

Du kan välja på att bo vid havet eller njuta av en uppvärmd inomhuspool, unna dig en helg med boende och trerättersmeny och rejäl frukost. På Österlen hittar du den romantiska helgen, rummen för fotokursen eller hela familjens födelsedagsfest.


Agda Lund Bed & Breakfast

Agda Lund KivikDet lilla hotellet med den speciella atmosfären. Här bor du i en rogivande miljö i något av våra charmiga ombonade rum med naturen och kulturen inpå knutarna. Från Agda Lund är det nära till det mesta med promenadavstånd till restauranger, centrala Kivik och hamnen. Vi erbjuder paket med en rad olika aktiviteter.
www.agdalund.se
0414-701 75
Kiviks stora väg 59 i centrala Kivik


en gaffel kort på Maritim 

Du hittar oss i hjärtat av Österlen på Storgatan i vackra Simrishamn. Hos oss kan du få vegetarisk mat, goda kött- och fiskrätter och såklart utsökta desserter! Här kan man träffas utan pretentioner och avnjuta vällagad, smakfull mat med goda drycker.
www.engaffelkort.se
0414-41 13 60
Hamngatan 31 i Simrishamn


Keramika Fantasia – Galleri/ B&B

Vackert belägen pKeramika_Fantasiaå kullarna vid Bollerup, ca en mil från Tomelilla hittar du keramikgården hos Eva Troedson med verkstad, eget galleri och bed & breakfast. Här finns också plats för barnverksamhet, t. ex. rakubränning för barn under sommaren samt andra grupp-arrangemang.
www.keramika.se
0417-331 77
Radgårdarna, Bollerup 37 i Tomelilla


 Husargården

Välkommen till oss på Husargården och vårt Bed & Breakfast. Ett besök hos oss förgyller så väl din vardag som helgdag. Varmt Välkomna Camilla & Rickard med personal

www.husargarden.se

0706-829000

Hörbyvägen 301-15 275 91 Sjöbo


Kiviks Hotell Konferens & Spa

Kiviks Hotell är vackert beläget på en höjd med milsvid utsikt över havet, har 27 rum, varav 3 sviter, SPA, restaurang, 3 konferenslokaler och en Italiensk nyrenässansträdgård  Upplev lugn, harmoni och avskildhet.

www.kivikshotell.se
0414-70075

Moriabacken 27730 Kivik


Löderups Strandbad

Loderups_strandbadLöderups Strandbad – hotell, restaurang & stugby på Österlen, har med sin långa tradition varit ett semesterparadis, utflyktsmål, träffpunkt och festlokal. Vare sig du söker lugnet under vintermånaderna eller om du vill ha fantastisk upplevelse under våren, sommaren och hösten är Löderup Strandbad rätt för dig.
www.loderupsstrandbad.com
0411-52 61 19 (restaurang)  0411-52 62 60 (reception)
Södra Strandbadsvägen 40 i Löderup


MårtenPers Källa – Art, Bo och Scen

martenperskalla_1rtenPers Källa ligger i ett säreget skönt och omväxlande landskap med en strandlinje av kambrisk sandsten. Stengrunden syns i släta hällar och fortsätter långt ut till havs. MårtenPers Art – konsthallen. MårtenPers Bo – helt nytt asketiskt designhotell med nio dubbelrum inrymt i en gårdslänga uppe på en höjd, med fantastik utsikt över land och hav. MårtenPers Scen – ligger i teaterladan, där blandas det gamla och det nya.
www.martenperskalla.se

070-822 48 11 (Rolf)    070-822 41 11 (Boel)
Gislöv söder om Simrishamn


Ravlunda Bränneri

ravlunda_bränneriI det mer än 100 år gamla Ravlunda Bränneri finns 11 dubbelrum, lägenhet, bröllopssvit och restaurang. Vi serverar vällagad mat med kvalitet och använder i huvudsak lokala råvaror och helst ekologiska. Vi lagar all mat från grunden. Vi serveras hembakat surdegsbröd, grönsaker och potatis från Bästekille och lamm och nötkött från Österlen.
www.ravlundabranneri.se
0414 -741 00
Vitabyvägen 25 i Ravlunda


Sjöbo Gästgifvaregård

Sjobo_gastisSjöbo Gästgifvaregård – restaurang, butik och hotell, värnar om regionens ”matkultur”. Vi tillagar maträtterna av bygdens produkter efter traditionella recept. Skånsk gås eller anka kan i mån av tillgång förbeställas under hela året, traditionellt tillagad eller med moderna tillbehör. Vi arrangerar representationer och bröllop.
www.sjobogastgifveri.s
e
0416-120 75
Gamla Torg 7B i centrala Sjöbo


Hotel Svea

Beläget vid havet och hamnen i pittoreska Simrishamn. Ett personligt hotell med 60 rum, restaurang med Skånska mattraditioner, bar, bastu, massage,konferenslokaler och en mysig inneträdgård med servering på sommaren.

http://www.hotellsvea.se

0414-411720
Strandvägen 3 27231 Simrishamn


Hammenhögs Gästgivaregård

Hammenhögs Gästis grundat 1693, erbjuder charmigt boende, vällagad rustik mat, musikkvällar, pub med stort utbud av belgisk öl, vacker trädgård med servering där solnedgången kan avnjutas, mm i en varm atmosfär.

www.hhgastis.se

079-3324411 Ystadvägen 34 276 50 Hammenhög


Svabesholms Kungsgård

Vår idé bygger på det äkta mötet mellan besökaren och gårdens genuina miljö och dess kringliggande natur. Besök vårt Café och Lantkök med lunchmeny och fika. Gårdshotell, butiker och besöksträdgård finns också på gården.

www.svabesholm.se

072-7424191
Kungsgårdsvägen 17 277 35 KIVIK


Södergårda Östra B&B

Ett B&B med charm och karaktär mitt på Österlen. Nära till kultur, storslagen natur, god mat & dryck, fantastiska stränder och andra äventyr! Här får du en god natts sömn och lugn. På Södergårda får du tänka till punkt.

www.sodergardaostra.se

0708-102999
Södergårdavägen 14, 276 55 HAMMENHÖG

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *