En äkta upplevelse på Österlen?

Det kan vara att vandra i en inspirerande trädgård, att hoppa i hö, spela äventyrsgolf med den vana golfaren, lära sig mer om gamla slott och vilka kläder man hade på 1700-talet. Här har vi samlat upplevelser utöver det vanliga men vad är ”det vanliga”? Här med oss på Österlen är det mycket som är lite ovanligt!
Så våga testa, ta en ny väg, klappa en alpacka eller ge din vän en spabehandling.


Nostalgimuseum & Café

Sveriges största 50-tals museum finns i Tomelilla. Café, Ställplats husbilar/husvagnar, Stugor, Motorträffar med musik o bakluckeloppis alla lör-sön i juli.
100 fordon varav 60 bilar, dockskåp, 5000 modellbilar, butiker.
www.nostalgimuseum.com
070-8666752
Tryde 1739 273 97 Tomelilla


Backagården

Backagården 01Ett av Österlens mest själfulla ställen, en gammal skånelänga med stort växthus. Här kan du ta en fika och njuta av den härliga atmosfären. I butiken finner du originella kläder och smakfulla inredningsdetaljer.
www.backagarden.com
0411 – 52 61 12
Östra kustvägen 987 vid Löderup


En liten bit av Medelhavet

En_liten_bit_av_MedelhavetI Hammenhög, mitt på Österlen, ligger denna lilla pärla där Skåne och Medelhavet möts. Hos oss finner du keramik, ljus, olivtvålar, hudvårdsprodukter av oliv varvat med delikatesser från Grekland. Under sommarmånaderna erbjuder vi i vårt trädgårdscafé svensk fika på Medelhavsvis.
www.enlitenbit.se
0414-44 06 66
Simrishamnsvägen 8 i Hammenhög


Gamla Bryggeriet

gamlabryggeriet_smedstorpGalleri, trädgård och rostig butik. Galleri för egen designat och framställt smide i modern design. Tavlor, skulpturer, bord, stolar, takkronor, lampetter och även smide för trädgården. Besök vår inspiration- och visningsträdgård. Vi har öppet året runt och under sommarsäsongen dagligen. Utflyktsmål för privatpersoner, reseföretag och föreningar (konst- och trädgårdsföreningar) från hela Sverige.
Gamla Bryggeriet
0414-147 61    076-628 31 96
Storgatan 23 i Smedstorp


JohannaMuseet

JohannamuseetEtt museum med veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikinstrument, leksaker, café, och presentbutik. Här finns ett unikt marknadspositiv, Sveriges äldsta bil och mycket mer.
www.johannamuseet.se
0411-427 80
Sandåkra 6 i Skurup


Karl Fredrik på Eklaholm
Karl_Fredrik_på_Eklaholm

Varmt välkomna till vår gård Eklaholm med anor från 1600-talet. Hos oss kan ni uppleva vår butik med inredning, trädgård, växter, antikt, presenter och delikatesser samt vårt konstgalleri.
www.karlfredrik.se
070-616 88 31
Hagestad radby öster om Löderup


Svaneholms Slottsmuseum

svaneholm slottSlottet, som började byggas på 1530-talet, är en sevärdhet av högsta klass. Det inrymmer idag ett museum med förnämliga samlingar och utställningar. Ta en promenad runt sjön, besök museet, njut en god måltid eller en kopp kaffe med kaka i vårt café och vila i parken (sommar). På museet finns arkeologiska fynd från trakten, en högklassig textilsamling av både högrestånds – men kanske framförallt allmogetextilier.
www.svaneholm.com
0411-400 12
Vid Skurup fyra mil öster om Malmö vid väg E65


Äventyrscampen i Sövde

Aventyrscampen04

Det ultimata stället för svensexa, möhippa, kickoff, företagsfesten, klassresan, konfirmandläger i Skåne. Kreativ konferens, kickoff, actionfylld femkamp, paintboll, höghöjdbana mm.mm. Äventyrscampen ligger inbäddat i en härlig omgivning med skog, damm och öppna ytor. Vi har 80 olika aktiviteter för er.
www.aventyrscampen.se
070-551 25 12
Snogeholmsvägen 1241-9 några kilometer söder om Sjöbo


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *